Versnellingsbak zwakste schakel Toyota

De versnellingsbak van de TF02 blijft voorlopig de zwakste schakel van Toyota. Omdat Toyota al veel problemen met de versnellingsbak kende, schakelde het team over van een versnellingsbak met 7 versnellingen naar een versnellingsbak met 6 versnellingen.

De versnellingsbak die nu 6 versnellingen kent lijkt echter ook niet betrouwbaar. Gisteren stonden Mika Salo en Alan McNish lange tijd in de pits omdat de bolides opnieuw problemen kenden met de versnellingsbak. Volgens het team zou het gaan om een elektronisch systeem dat de versnellingsbak bediend, dit zou nog niet naar behoren werken.

“Het was een saaie dag gisteren” verteld Mika Salo. “We hadden opnieuw een probleem met de versnellingsbak, het koste veel tijd om dat op te lossen. We denken dat we het nu hebben opgelost en ik ben vol vertrouwen voor de rest van de testsessie.”

Toyota test in Barcelona, het team werkt daar vooral aan het probleem met de versnellingsbak. Het team heeft echter ook enkele aanpassingen aan de wielophanging gemaakt, Alan McNish zal deze de komende dagen testen.

Loading