Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen aan het woord tijdens persconferentie, concurrent Sainz ook

Verstappen aan het woord tijdens persconferentie, concurrent Sainz ook

3 april - 10:00
5

Komende donderdag staat traditiegetrouw de media-dag op het programma in de Formule 1. Dit weekend wordt de Grand Prix van Japan verreden, dus er zullen verschillende coureurs aanschuiven bij de persconferentie op de donderdag. Onder andere Max Verstappen is van de partij. Hij zal samen met Carlos Sainz en nog vier anderen aan de tand gevoeld worden voor komend weekend.

In Australië was de Nederlander niet aanwezig bij de persconferentie, maar dit weekend sluit de drievoudig wereldkampioen wél aan. Naast Sainz zullen ook nog Pierre Gasly, George Russell, Yuki Tsunoda en Alexander Albon bij de persconferentie zitten. Met Verstappen, Tsunoda en Albon kunnen er misschien nog interessante vragen komen over het Red Bull-zitje van volgend jaar. Perez rijdt momenteel naast Verstappen bij Red Bull, maar zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af.

Op vrijdag, tussen de eerste vrije training en de tweede vrije training, staat de persconferentie van de teambazen op het programma. Mercedes-teambaas Toto Wolff is dit weekend tóch in Japan, ondanks dat eerder werd gecommuniceerd dat het niet zo was. Het gaat nog niet echt geweldig voor Mercedes dit jaar, want het heeft al 71 punten achterstand op Red Bull Racing opgelopen, in slechts drie races tijd. James Vowles van Williams schuift samen met Bruno Famin (Alpine), Ayao Komatsu (Haas) en Wolff aan op de vrijdag.

Wie schuiven wanneer aan tijdens de persconferenties?

Datum Tijd Coureur/teamlid
Donderdag 4 april 12.30 uur (lokale tijd) Pierre Gasly (Alpine)
Carlos Sainz (Ferrari)
George Russell (Mercedes)
Yuki Tsunoda (VCARB)
Max Verstappen (Red Bull)
Alex Albon (Williams)
Vrijdag 5 april 13.30 uur (lokale tijd) Bruno Famin (Alpine)
Ayao Komatsu (Haas)
Toto Wolff (Mercedes)
James Vowles (Williams)