F1 Nieuws

Verstappen vindt keuze voor sprintformat in China onbegrijpelijk

Verstappen vindt keuze voor sprintformat in China onbegrijpelijk

8 april - 14:30
41

Het Formule 1-circus strijkt over twee weken neer in China. De laatste keer dat er een race werd verreden op het Shanghai International Circuit dateert alweer van vier jaar geleden. Verstappen zet zodoende zijn vraagtekens bij de sprintrace die er in dat weekend gepland staat. “Het lijkt me geen goed idee, laten we het zo stellen”, zei de Nederlander na afloop van de Grand Prix in Japan.

Het is algemeen bekend dat Verstappen sowieso geen fan is van sprintraces, de drievoudig wereldkampioen heeft zich meermaals negatief uitgelaten over het kortere raceformat. Een sprintrace in China valt bij hem ook allerminst in de smaak. ''Ja, heel er slim om dat te doen'', zegt Verstappen met gevoel voor ironie, over een sprintweekend op een circuit waar al jaren niet is geweest. Verstappen legt uit waarom dat zo lastig is: “Omdat we er al zo lang niet zijn geweest, weet je niet zo goed wat je kan verwachten. Het was daarom misschien beter geweest om een normaal raceweekend te houden.”

Ondanks dat Verstappen dus geen voorstander is, heeft hij wel begrip voor de keuze. “Het zorgt er wel voor dat het allemaal iets onvoorspelbaarder wordt, dat is volgens mij het beoogde doel van de sprintraces. Ik heb altijd wel gehouden van het circuit, dus we zien wel wat het weekend brengt. Hopelijk hoeven we niet veel te finetunen”, besluit Verstappen 

Andere podiumklanten in Japan ook geen fan van sprintrace in China

Sergio Perez voorziet eveneens een lastig weekend in China. “Het is goed voor de show, zo’n sprintrace. Maar het wordt lastig om een goede voorbereiding te treffen. Ik heb daar nog nooit met een Red Bull gereden, dus er is veel werk te doen in één vrije training.”

Carlos Sainz liet zich ook uit over de aanstaande sprintrace. “China is een mooi circuit om op te racen, dus vanuit dat perspectief is het logisch om daar een sprintrace te houden. Maar het feit dat we er al vier jaar niet zijn geweest, zorgt voor veel onzekerheid. Bovendien is de baan net opnieuw geasfalteerd. Voor de mensen thuis is het misschien leuk om naar te kijken, maar voor de engineers en coureurs is het een risico wat we eigenlijk niet zouden nemen”, stelt de Spanjaard.