Verstappen definitief uit beeld bij Sauber

[photo1]Jos Verstappen kan een rol bij het team van Sauber vergeten. Peter Sauber maakte vandaag na de Grand-Prix Maleisië definitief bekend dat Verstappen uit beeld is.

De 30-jarige Nederlander past namelijk niet in de reservebolide. Verstappen is ruim 10 centimeter langer als Heidfeld en Massa. Daarnaast is Verstappen een stuk zwaarder en is zijn schoenmaat aan de grote kant.

Het Zwitserse team moet teveel aanpassingen maken aan de bolide. Door deze aanpassingen moet Sauber weer een bolide naar de FIA brengen, deze moeten dan een nieuwe crashtest doorstaan. Tijdens de crashtest wordt de bolide geheel afgeschreven, dit kost Sauber teveel geld en tijd.

Verstappen bracht twee keer een bezoek aan de fabriek van Sauber. De technici deden hun best om Verstappen comfortabel in de bolide te laten zitten, dit bleek uiteindelijk toch niet mogelijk.

Verstappen zit nog steeds zonder stoeltje, alle teams hebben inmiddels hun testcoureurs aangesteld. Het zal nu heel moeilijk worden voor Verstappen om dit seizoen nog in een Formule 1 bolide te rijden.

Loading