Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Verstappen dendert naar pole in spannende sprintkwalificatie GP Miami

Max Verstappen gaat in Miami vanaf de eerste startpositie aan de sprintrace beginnen. De Nederlander was de snelste in de sprintkwalificatie en versloeg Charles Leclerc en Sergio Perez.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op vrijdagavond om 22:30 uur Nederlandse tijd sprongen de lichten op groen voor de sprintkwalificatie in Miami. Max Verstappen was de snelste in de eerste en enige vrije training en ging dus als favoriet op jacht naar de eerste startpositie voor de sprintrace. Wie geen fijne training kende, was Charles Leclerc. De Monegask spinde, miste kostbare tijd op het circuit en ging in zijn eerste kwalificatierun opnieuw in de fout. Dit keer bleef het gelukkig bij een overstuurmomentje.

Verstappen zette ondertussen meteen de toon op het Miami International Autodrome, al was hij maar nipt sneller dan Oscar Piastri en Sergio Perez. Het verschil tussen de eerste drie coureurs was acht honderdsten, terwijl Fernando Alonso lichtjes de muur kuste. De Ferrari's mengden zich ook in de debatten in hun tweede run.

In de slotfase van SQ1 kenden Piastri en Valtteri Bottas nog een hachelijk moment. De nieuwe engineer van Bottas zat niet op te letten, waardoor de aanstormende Piastri bijna op hem klapte. Bottas ging, net als Pierre Gasly, Guanyu Zhou, Logan Sargeant en Alex Albon, niet door naar het tweede deel van de sprintkwalificatie. Lando Norris had nog een fikse verbetering in huis en was de snelste.

Uitslag Sprint shootout - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

SQ2 en SQ3

In SQ2 zette Norris die lijn voort. De Brit rijdt met een grote update van McLaren, die goed lijkt te werken. Norris was tweeënhalve tienden sneller dan Perez en ook Verstappen, die lang binnen bleef staan, kwam ruim niet aan zijn tijd. Verstappen gleed in het rond en moest het zelfs met de vierde tijd doen.

Ondertussen draaide voor Mercedes de sprintkwalificatie uit op een debacle. George Russell en Lewis Hamilton eindigden op de elfde en twaalfde plaats en misten dus de boot. Ook Esteban Ocon, Kevin Magnussen en Yuki Tsunoda werden uitgeschakeld, terwijl Daniel Ricciardo wel knap doorging naar SQ3.

In die sessie ging het op softs om poleposition voor de sprintrace. Er was tijd voor één run en daarin ging het beter voor Verstappen. Een 1:27:641 was genoeg voor poleposition, mede omdat Norris een fout maakte in de eerste sector. Norris moest het met de negende tijd doen, terwijl Leclerc als een duveltje uit een doosje de tweede plaats opeiste. Perez werd derde, voor de ontketende Ricciardo.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"