Verstappen en Minardi tevreden

[photo1]Minardi kwam vandaag voor de tweede dag in actie op het Circuit Ricardo Tormo. Jos Verstappen mocht vandaag achter het stuur kruipen van de Minardi PS01.

Jammer genoeg konden Minardi en Bridgestone niet tot een overeenkomst komen, dit betekende dat Verstappen op Avon banden moest rijden. Deze banden zijn niet ontwikkeld voor de Formule 1, na enkele ronden zaten de banden dan ook vol blaren.

Het heeft even geduurd voordat ik weer terug was in de Formule 1″ aldus Jos Verstappen. “Na 20 maanden ben ik dan eindelijk terug, na 20 rondjes voelde ik me al comfortabel in de bolide. Ik heb me vandaag vermaakt, de reden om te testen was om weer aan de Formule 1 te wennen, dat heb ik gedaan. Ik ben heel blij met de rondetijden, de bolide is 2 jaar oud en we reden op F3000 Avon banden. Zelf ben ik in goede conditie, dus ik ben heel tevreden over vandaag. Justin Wilson en ik zullen nu geduldig wachten totdat de nieuwe bolide klaar is”.

[photo2]“Paul Stoddart
“Ik moet helaas melden dat Bridgestone Minardi vandaag niet van banden wilde voorzien. Helaas moet ik nu melding maken bij de FIA, Bridgestone heeft de regels van de FIA 2003 Sporting Regulations niet nageleefd. Ik ben nu al meer dan 3,5 maand aan het onderhandelen met Bridgestone. Ik kan niet geloven hoe slecht Bridgestone ons heeft behandeld. Jammer genoeg hebben we vanwege de slechte communicatie van Bridgestone twee waardevolle testdagen verloren. Dit is iets wat Minardi maar moeilijk kan veroorloven”.

1. Jos Verstappen 1.15.182 (48 ronden, 192 km)
2. Justin Wilson 1.17.192 (50 ronden, 200 km)

Loading