Verstappen en Stoddart spraken in Londen

[photo1]De Nederlander Jos Verstappen was gisteren in Londen. Na de persconferentie waarbij Justin Wilson werd gepresenteerd als coureur bij KL Minardi hadden Verstappen en zijn management een afspraak met teambaas Paul Stoddart.

“Het was een goed gesprek”, aldus manager van Jos Verstappen Raymond Vermeulen. “We hebben behoorlijk lang met elkaar gesproken over de mogelijkheden om Jos in het overgebleven stoeltje van Minardi te krijgen. Het was een open en eerlijk gesprek. Jos en Paul kennen elkaar natuurlijk al uit het verleden, dus dat maakt het praten wat makkelijker”.

“We zijn op een positieve manier uit elkaar gegaan na de bespreking van vanmiddag, en allebei de partijen hebben huiswerk mee naar huis genomen. Dat gaan ze de komende tijd maken en we houden elkaar hiervan op de hoogte. Zowel over commerciële zaken als technische zaken is uitgebreid informatie uitgewisseld. En ik moet zeggen dat het er op beide gebieden goed uitziet. Nu moeten nog de laatste hordes genomen, en dat hopen we op korte termijn te kunnen realiseren”

[photo2]Verstappen is dus nog lang niet zeker van een stoeltje bij KL Minardi. KL Minardi is slechts in onderhandeling met de Nederlander, maar dit doet het Italiaanse team met meerdere coureurs. Inmiddels is wel bekend dat Verstappen ook moet betalen voor zijn stoeltje, dit lijkt het grootste struikelblok te zijn. Een aankondiging van KL Minardi wordt niet voor de jaarwisseling verwacht.

De Minardi PS03 wordt overigens een doorontwikkeling van de Minardi PS02. De bolide zal nauwelijks worden aangepast, de sidepods zullen kleiner worden maar verder zal er weinig veranderen. De Cosworth motor is lichter en vraagt om minder koeling, daardoor kan er ook wat meer met extra gewicht gespeeld worden.

Loading