Verstappen gaat Ascar testen

[photo1]Jos Verstappen zal tijdens het evenement “Thunder at the Rock” niet alleen in de Minardi in actie komen, de Limburger zal ook een Ascar bolide met meer dan 500 paardenkrachten testen.

Verstappen zal met de Ascar bolide op de oval van Rockingham rijden. De test is georganiseerd door Minardi en Dennis Klein van het Wes-Tec team. Bij het Wes-Tec team rijdt de Nederlander Michael Vergers. Vergers zal ook in een Ascar bolide besturen en samen met zijn landgenoot enkele rondjes rijden.

Een Ascar bolide is een stockcar met een V8 krachtbron die meer dan 500 paardenkrachten heeft. Verstappen reed nog nooit eerder in een toerwagen of stockcar.

“Het lijkt me leuk om eens een keer in een andere bolide te rijden”, aldus Verstappen. “Deze auto heeft een groter stuur en is voorzien van een dak. Ik heb nog niet eerder op een oval gereden, ik heb wel wedstrijden gezien op T.V., het lijkt me vreemd om zo hard langs die muren te rijden. Het zal heel anders zijn dan een Minardi besturen, maar dat is nou juist het leuke.”

Loading