Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen geeft zijn fout toe na GP Japan: 'Hij had gelijk'

Verstappen geeft zijn fout toe na GP Japan: 'Hij had gelijk'

7 april - 10:26
9

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Japan gewonnen. De Nederlander mocht vanaf P1 beginnen voor Sergio Perez, die hij achter zich wist te houden. Tijdens de race was er een woordenwisseling met Gianpiero Lambiase (de race-engineer van Verstappen) en de Red Bull-coureur zelf. Verstappen verklaart na afloop dat GP gelijk had.

Verstappen vertelde dat hij van onderstuur naar overstuur ging en dat er misschien een aanpassing nodig was aan de afstelling van de voorvleugel. Lambiase reageerde naar Verstappen met: “Ik zal niet zeggen ‘ik zei het toch’, maar…” Na afloop van de race legt Verstappen uit dat het inderdaad zijn schuld was, en dat GP gelijk had.

Verstappen geeft zijn fout toe

“We hadden geen ruzie, maar hij zei: ‘Weet je zeker dat je dit wilt doen (afstelling van de voorvleugel aanpassen, red.)?’ Ik zei: ‘Ja, ik weet het vrij zeker.’ Ik bleek het mis te hebben. Dus hij had gelijk”, vertelt Verstappen eerlijk.

Ook vorig seizoen waren er vaker wat woordenwisselingen tussen Verstappen en GP, maar de 26-jarige coureur vertelt dat Lambiase een hele fijne collega is, waarmee hij een goede relatie onderhoudt. “Ik probeer nog steeds zo consequent mogelijk te zijn zonder tegen hem te schreeuwen, maar we hebben een geweldige relatie en dus werkt het goed.”