F1 Nieuws

Verstappen grapt over vader Jos: 'Dat geeft hij altijd de schuld'

Verstappen grapt over vader Jos: 'Dat geeft hij altijd de schuld'

7 april - 16:00 Laatste update: 16:33
7

Max Verstappen en Carlos Sainz deelden vandaag het podium in Japan. Je zou het bijna vergeten, maar ook de vaders van de oud-Toro Rosso-teamgenoten zijn nog actief in de racerij. Na afloop van de race in Japan delen de twee hun meningen over de bezigheden van hun vaders.

Verstappen, Sainz en Perez grappen over rallyrijden

Zowel Jos Verstappen als Carlos Sainz Sr. zijn actief in het rally racen. Sainz Jr. vertelt dat hij risico’s ziet aan de bezigheden van zijn vader: “Persoonlijk voel ik meer gevaar voor mijn vader dan voor mezelf. Het komt vooral omdat hij 61 is en al zoveel risico’s heeft genomen in het leven, dat ik tegen hem blijf zeggen ‘Waarom blijf je maar gaan en gaan, terwijl je thuis met mij zou kunnen golfen of tijd met mijn moeder zou kunnen doorbrengen?’ En ja, hij blijft die Dakar en die twee of drie rally’s per jaar willen doen en er is geen kans dat we hem van het tegendeel kunnen overtuigen.

Verstappen denkt echter dat Sainz Jr. zijn moeder het wellicht niet erg vindt dat Sainz Sr. zoveel aan het racen is: “Misschien is je moeder blij dat hij gaat. Dan heeft ze een beetje vrije tijd.” Sergio Perez grapt ook mee: “Je moeder heeft zoiets van, blijf racen. Niet stoppen. Je mag niet stoppen.

Vervolgens grappen de drie over de zogenoemde pace notes, een methode waarbij de rallyroute nauwkeurig beschreven wordt om deze in het uiterste detail te kunnen rijden. Verstappen grapt: “Mijn vader geeft normaal graag de schuld aan de pace notes. Maar ja, ik bedoel, ik heb veel respect voor de mensen die rallyrijden. Ik bedoel, het is echt indrukwekkend. Ik denk dat het voor mij persoonlijk komt door de bomen en zo. Hier rijden we normaal gesproken op een circuit met muren en zo, ontworpen om een botsing te weerstaan en zo. Dus ja, ik denk dat rallyrijden een beetje gevaarlijker is.

Perez denkt echter dat zijn vader het gevaarlijkste werk doet. “Maak je geen zorgen. Mijn vader zit in de politiek, dus hij loopt meer gevaar. Maak je geen zorgen jongens,” sluit de Mexicaan af.