Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen wil geheimen niet weggeven: 'Maar veranderingen hielpen wel'

Verstappen wil geheimen niet weggeven: 'Maar veranderingen hielpen wel'

7 april - 13:00
4

Max Verstappen was voorafgaand aan de kwalificatie niet echt blij met zijn RB20. De Nederlander won overtuigend de Grand Prix van Japan nadat hij de dag ervoor al pole position pakte namens Red Bull Racing. Verstappen legt uit dat er veranderingen zijn doorgevoerd waar hij heel erg tevreden mee is. Ook is hij blij dat Red Bull weer kan terugslaan na de zeperd in Melbourne.

Het weekend van Verstappen ging steeds wat beter, zo vertelt hij na afloop van de race. “Ik was niet blij tot aan de kwalificatie, maar toen hebben we wat veranderingen doorgevoerd. Ik kan natuurlijk niet in detail treden over wat we hebben gedaan, maar het hielp vandaag en het maakte de auto een stuk prettiger om mee te rijden en we hadden de boel een beetje meer onder controle.”

Verstappen over het winnen voor Honda

De Grand Prix van Japan is natuurlijk de thuisrace van Honda, de motorleverancier van Red Bull. “Het is gewoon leuk om te winnen. En het is natuurlijk leuk om hier in Japan te winnen. Het is altijd een belangrijke race voor ons, maar ook voor de fans natuurlijk. We hebben hier veel steun en het is geweldig om hier voor Honda te winnen. In principe hebben we ook drie auto's in de punten (met Yuki Tsunoda namens Visa Cash App RB, red.)”, aldus de regerend wereldkampioen.

Tijdens de Grand Prix van Australië viel Verstappen in de vierde ronde al uit na problemen aan zijn rechter-achterrem. De Nederlander moest de strijd al vroeg staken. Verstappen is blij met de revanche op twee weken geleden. “Natuurlijk voelde Melbourne een beetje als een tegenslag. Maar wat we vandaag hebben gedaan, is hetgeen wat we elk weekend willen doen: winnen.”