F1 Nieuws

Verstappen is klaar met ophef over incident: 'Iedereen wordt er moe van'

Verstappen is klaar met ophef over incident: 'Iedereen wordt er moe van'

6 april - 16:30
7

Na de crash van George Russell tijdens de Grand Prix van Australië werd er veel over het incident gesproken. Fernando Alonso kreeg een straf na de crash van de Brit, waardoor hij na de race nog verschillende plaatsen verloor. Inmiddels is er tijdens de rijdersbriefing ook gesproken over het incident. Max Verstappen vertelt dat iedereen een beetje moe wordt van al het gepraat rondom het ongeluk.

Tijdens de slotfase van de Grand Prix door Albert Park was Russell in gevecht met Alonso om de zesde plek. In bocht 6 ging het mis: Alonso remde eerder dan normaal en Russell verloor de controle over zijn auto, met een gevaarlijke crash tot gevolg. 

De Aston Martin-coureur werd vervolgens gestraft. Hij kreeg een drive thru-penalty toegediend, maar omdat het besluit pas na de race werd genomen en de straf daardoor niet ingelost kon worden, werd het afgehandeld met een tijdstraf van 20 seconden. Veel fans waren het niet eens met de beslissing van de stewards. Alonso zelf plaatste vervolgens ook een statement op zijn sociale media, waarin hij stelde dat de straf niet rechtvaardig was.

Verstappen reageert op incident Russell en Alonso

De straf bleef staan en inmiddels zijn we aanbeland bij de Grand Prix van Japan. Tijdens de rijdersbriefing werd er nog gesproken over het incident. Als Verstappen gevraagd wordt naar wat er precies besproken is tijdens de bijeenkomst, vertelt hij: “We hadden een korte briefing. Dat was het. Ik denkt dat iedereen er een beetje moe van wordt.