Verstappen kijkt ook naar ChampCars

[photo1]Jos Verstappen heeft op zijn officiële website laten weten serieus naar de ChampCars series in de Verenigde-Staten te kijken. De Nederlander benadrukt wel dat ook geld in deze klasse van de autosport een belangrijke rol speelt.

“Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat 2005 me sportief gaat brengen”, zegt Jos Verstappen op Verstappen.nl. “Dat wil niet zeggen dat ik het somber inzie, integendeel. Want ik wil niet weer zo’n jaar zoals 2004.”

“Ook voor de ChampCars geldt: het geld. Dat speelt een aanzienlijke rol. Achter de schermen zijn we druk bezig. Wie ‘we’ zijn? Harrie Muermans en natuurlijk Huub Rothengatter. Dat er niet veel informatie van onze kant naar buiten komt zegt helemaal niets. Zo werken we nu eenmaal en dat dat dit seizoen niet heeft opgeleverd wat we hoopten wil niet zeggen dat we nu op een dood spoor zitten. De fans mogen gerust weten dat we achter de schermen druk bezig zijn met sponsors om een pakket samen te stellen waar we wat mee kunnen. Nogmaals: we richten ons op de Formule 1, maar daarnaast zijn er ook contacten met vertegenwoordigers uit de ChampCars. Ons gezichtsveld is wat breder geworden.”

“Je bent in de Champcars beperkter in het ontwikkelen van de aërodynamica en het afstellen van de setup. Tenminste als je het vergelijkt met de Formule 1. Voordeel hierbij is dat de prestaties van de auto’s dichter bij elkaar liggen. Als je bij een team in de middenmoot rijdt zit je dichter tegen de top aan dan in een vergelijkbare situatie in de Formule 1. Dat je dus niet bij een topteam kunt rijden betekend niet automatisch dat je uitgeschakeld bent om voorin mee te strijden.”

“Ik denk dat het prima is voor de Nederlandse autosport dat een Nederlander in de Formule 1 rijdt. En dat geldt ook voor SBS6 die de races uitzendt. Ik vind Paul Stoddart een fantastische vent en Minardi is een leuk team. Ik gun het de Nederlandse autosportfan dat er weer een Nederlander meedoet, volgend seizoen.”

“Ik wil hoe dan ook rijden volgend seizoen. Er zijn nog serieuze kansen om op topniveau te racen. Maar het hele plaatje moet kloppen. Het team, de auto, maar bovenal het geld. En daar zijn we momenteel druk mee bezig. En voor de twijfelaars: we zijn nog altijd positief.”

Naast Jos Verstappen is een andere Nederlander, Nicky Pastorelli, ook druk bezig met de Amerikaanse ChampCars. Pastorelli testte onlangs al bij een Champcar team en liet daar een zeer goed indruk achter.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading