Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen laat concurrentie zijn hielen zien met deze indrukwekkende prestatie

Max Verstappen won zondag met overmacht de GP van China. Geen enkele andere coureur kwam ook maar in de buurt van de Nederlander. Dat Verstappen de Formule 1 met harde hand regeert, blijkt wel uit deze bijzondere statistiek.

Verstappen win China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De GP van China stond voor het laatst op de kalender in april 2019 alvorens het hele Formule 1-circus afgelopen weekend weer neerstreek op het Shanghai International Circuit. Met de race van zondag zijn er sinds de laatste GP van China 106 races gereden in de Formule 1. En dat Verstappen met name de laatste seizoenen de F1 naar zijn hand heeft gezet, blijkt wel uit het feit van die 106 races er 53 heeft gewonnen. Bij 50 (!) procent van de races stond Verstappen dus op de hoogste trede van het podium.

Een bizarre statistiek natuurlijk, zeker als je bedenkt dat Verstappen in 2019 (3) en 2020 (2) maar een handvol races won. Achter Verstappen zien we Lewis Hamilton met 28 overwinningen. De zevenvoudig wereldkampioen behaalde de meeste hiervan in 2019 en 2020, de jaren dat hij ook de titel pakte. Zijn laatste zege dateert echter alweer van december 2021, toen hij de snelste was in de GP van Saoedi-Arabië.

Naast Hamilton zijn er slechts vier coureurs die tijdens de heerschappij van Verstappen meerdere GP's op hun naam zetten: Sergio Perez, Valtteri Bottas, Charles Leclerc en Carlos Sainz. Het zegt alles over de dominantie van Verstappen en de sterkte van de RB19 en de RB20. Dit seizoen heeft alleen Sainz Verstappen weten te verslaan. Hoewel verslaan... Verstappen viel juist door een remprobleem uit in Australië. Wat de rest van dit seizoen gaat brengen? We gaan het zien.

Check hieronder het volledige overzicht.

GP-zeges sinds China 2019

Coureur Zeges
Verstappen 53
Hamilton 28
Perez 6
Bottas 6
Leclerc 5
Sainz 3
Gasly 1
Ocon 1
Russell 1
Ricciardo 1
Vettel 1

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"