Verstappen lonkt nog altijd naar Amerika

[photo1]De beste Nederlandse Formule 1 coureur aller tijden, Jos Verstappen, is nog altijd op zoek naar een stoeltje in de Amerikaanse champcar series. In een interview met het autosportblad Formule 1 heeft de Nederlander laten optekenen dat er nog altijd mensen aan het werk zijn om de Nederlander tijdens de eerstkomende Champcar wedstrijd in Mexico in actie te laten komen.

Het management van Jos Verstappen heeft een Amerikaanse agent in handen genomen die de contacten in Amerika voor de Nederlander onderhoudt. Verstappen praat nog altijd met enkele teams maar heeft ook sponsorgeld nodig. Momenteel heeft Verstappen alleen sponsoring van de Muermans Groep. De Muermans Groep heeft het afgelopen jaar ook fiks in de loopbaan van Jordan testrijder Robert Doornbos geïnvesteerd, Verstappen laat in het interview weten de gedachte achter deze investering niet te begrijpen.

In Champcar kan Verstappen bij HVM-Racing instappen. De Nederlander testte al eerder succesvol voor dat team. HVM-Racing heeft het niet breed en kan Verstappen geen contract voor een volledig seizoen aanbieden, de Nederlander gaat hier niet mee akkoord omdat hij zekerheid wil hebben. Verstappen zal dus persoonlijke sponsoring mee moeten brengen wil hij een volledig contract bij HVM-Racing ondertekenen. Ook bij Forsythe heeft de Nederlander kansen, dit team wil een derde auto voor Verstappen inzetten als deze 5 miljoen Dollar aan sponsorgeld op tafel kan leggen.

Over de kansen laat Verstappen zich momenteel niet uit, de Nederlander verwacht wel dat er opnieuw pas op het laatste moment duidelijkheid zal zijn. De volgende Champcarrace is over 10 dagen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading