Verstappen maakt mogelijk drie pitstops

[photo1]Jos Verstappen kwalificeerde zich vandaag als 18e, volgens Verstappen zat er niet meer in. De Nederlander klaagde vooral over een gebrek aan grip, in de kwalificatie was duidelijk te zien dat de Minardi PS03 overstuurde en onderstuurde.

“In overleg met Greg Wheeler besloten we om op de banden van vrijdag de warm-up te doen, om zo door te borduren op de afstelling van de auto” aldus Verstappen. “Nu achteraf vind ik dat we beter nieuwe banden hadden kunnen gebruiken. Tijdens de kwalificatie hebben we wel op nieuwe banden gereden. De tactiek voor morgen? We kunnen eventueel op een driestopper weg. Voor de race hebben we nu nog 3 setjes nieuwe banden klaarliggen.”

Jos Verstappen moet morgen dus mogelijk drie pitstops maken, dat is niet zo’n mooi vooruitzicht. Teamgenoot Justin Wilson liet zojuist nog weten voor twee pitstops te gaan. Als Wilson slechts twee pitstops maakt dan moet Jos Verstappen morgen flink door rijden om de Brit voor te blijven. Echter de Minardi lijkt betrouwbaar, tijdens de Grand-Prix van Maleisië vallen altijd een groot aantal auto’s uit.

Loading