Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen na probleemloze zege in GP Japan: Alles ging heel erg goed

Verstappen na probleemloze zege in GP Japan: "Alles ging heel erg goed"

7 april - 09:17
3

Max Verstappen is zeer sterk teruggekomen van zijn DNF in de Grand Prix van Australië, ondanks zijn eerdere zorgen over het racetempo van Red Bull Racing. Hij pakte op overtuigende wijze de zege in de GP van Japan, terwijl hij teamgenoot Sergio Perez het feestje voor Red Bull Racing compleet zag maken met een tweede plaats.

Verstappen na probleemloze zege in GP Japan

Na afloop van de race vertelt Verstappen in gesprek met voormalig Formule 1-coureur Mark Webber dat hij heeft genoten van de wedstrijd. “Het was heel erg leuk”, luidt zijn eerste reactie. “Het belangrijkste was natuurlijk om de leiding te behouden bij de start, daarna werd de auto gedurende de race steeds beter. Ik weet niet of dat misschien te maken had met de bewolking, maar het was erg mooi.”

“Alles ging gewoon heel goed. De pitstops gingen goed en de strategie pakte volgens mij goed uit, dus het kon niet beter”, voegt de kampioenschapsleider eraan toe. Hij ziet de zege dan ook zeker als een opsteker na zijn DNF in Melbourne. “De vorige race was een kleine tegenvaller, maar ik ben erg blij dat we hier weer aan de top staan. Geweldige fans en ook nog voor Honda, het is fantastisch om hier te winnen.”