F1 Nieuws

Verstappen neemt controlerende rol aan na uitval: 'Even dubbel checken'

Verstappen neemt controlerende rol aan na uitval: 'Even dubbel checken'

6 april - 17:00
8

Een uitval zoals in Australië wil Red Bull, en natuurlijk Max Verstappen koste wat het kost voorkomen. Daarom zal het team extra maatregelen nemen in de aanloop naar de race van zondag.

Wat er veranderd is in vergelijking met vorig weekend? De rol van Verstappen zelf: “Een beetje meer een controlerende rol, misschien, om sommige dingen dubbel te controleren. Maar natuurlijk zijn er ook dingen die je hier en daar aan de auto verandert en dat is soms een beetje een haastklus als je iets wilt veranderen tussen VT1, VT2 of ’s nachts,” begint Verstappen. Hij vervolgt: “Soms zijn het grote dingen die je wilt veranderen en heb je geen tijd meer vanwege een avondklok of iets dergelijks. Zorg er dus voor dat je alles dubbelcheckt, want iedereen staat altijd onder grote druk.”

Niemand zijn schuld

Wel wil de Nederlander benadrukken dat het niemand zijn schuld is dat het gelopen is zoals het liep: “Je kunt het niemand kwalijk nemen. Maar het is altijd fijn dat er iemand is die misschien nog een paar dingen controleert en dan nog een paar dingen. Maar het is eigenlijk meer om dingen dubbel te controleren in het algemeen.” Verstappen hoopt in Suzuka weer te winnen na de uitvalbeurt in Melbourne. Door de uitvalbeurt is het bovenin wel weer even spannend. Charles Leclerc staat maar op een paar punten afstand van Verstappen.