Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen niet zeker over GP China: "Wordt een uitdaging"

Met de zege van de GP van Japan op zak, is Max verstappen gedreven om dit weekend bij de GP van China ook de volle buit te pakken. Maar het sprintweekend zorgt voor vraagtekens.

Verstappen win Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog nooit won Max Verstappen de GP van China. De Nederlandse Red Bull-coureur hoopt daar dit weekend verandering in te brengen. Zijn humeur is in ieder geval opperbest, door zijn zege in de laatste GP, die van Japan, waarmee hij zich revancheerde voor de teleurstellende race in Australië.

"Het was geweldig om in Suzuka te winnen en het was goed om wat meer tijd in Japan door te brengen met familie en vrienden", trapt Verstappen af. "We kijken uit naar China, want dat wordt een uitdaging voor ons, vooral omdat het een Sprintweekend is. Aangezien we sinds 2019 niet meer op dit circuit hebben geracet en er maar één vrije training is (op vrijdag), gaat het erom dat we de auto zo goed mogelijk afstellen en onze banden goed managen."

Verstappen ziet de geringe voorbereidingstijd en de Sprint Shootout en de sprintrace wel als extra bonus voor de fans in China. "Dit extra element zorgt voor meer spanning voor de fans, wat goed is. Het team heeft hard gewerkt aan de voorbereidingen. Het is een geweldig circuit in China en het heeft een unieke lay-out, met lastige bochten en de lange rechte stukken die veel inhaalmogelijkheden bieden. Ik heb altijd graag op dit circuit gereden, dus we kijken ernaar uit om te zien wat dit weekend brengt."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Gerucht 'Mercedes gaat Verstappen recordcontract aanbieden'