Red Bull Content Pool

Breaking News

Verstappen ook oppermachtig tijdens de derde vrije training in Japan

Verstappen ook oppermachtig tijdens de derde vrije training in Japan

6 april - 05:30
2

Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Japan als snelste afgesloten. De Nederlander was tijdens de kwalificatiesimulaties de snelste op de rode band. Sergio Perez eindigde achter zijn teamgenoot. George Russell was de beste niet-Red Bull-coureur op P3.

Na een tweede vrije training die in het water viel, was het voor de teams belangrijk om zoveel mogelijk data te verzamelen tijdens de derde vrije training. Pal voor de kwalificatie was er nog één moment om de kwalificatie- en racesimulaties te doen. Lando Norris en McLaren leken die haast niet te hebben. Toen Max Verstappen al op de baan was, kwam Norris aan op het circuit.

Op het koude asfalt was het Max Verstappen die als eerste naar buiten kwam. Helemaal vlekkeloos ging het niet voor de Nederlander. Zijn spiegel maakte namelijk veel bewegingen tijdens het rijden op hoge snelheid. Ook na een korte pitstop leek het team dit niet verbeterd voor de Red Bull-coureur, die ook last had van onderstuur.

Ook voor Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo begon de sessie moeizaam in Japan. Allebei de coureurs hadden een spin in de beginfase van de sessie, maar konden hun weg allebei vervolgen.

Verstappen weer de snelste in Japan?

Ondanks de problemen aan zijn wagen reed Verstappen wel direct snelle tijden op de mediumband. Sergio Perez sloot direct aan achter zijn teamgenoot. Het duo werd ingehaald door Lewis Hamilton, maar dat deed de Brit op de zachte band. De Mercedes-coureur was op die zachtere compound maar een tiende sneller dan Verstappen. Lando Norris en Oscar Piastri waren zelfs trager dan Max op de zachte band.

Na de eerste runs was het tijd voor de bekende longruns. Deze werden wel gedaan op verschillende bandencompounds. Zo reden de Red Bulls en Ferrari’s op de mediumband, maar deden Hamilton en de McLarens een run op de rode band en waren de Fernando Alonso en Lance Stroll te zien op de harde band.

In de laatste vijftien minuten van de sessie is het tijd voor de kwalificatieruns. Williams bijt het spits af met Alexander Albon en Logan Sargeant, maar geweldige tijden zetten de coureurs niet neer. Daarna volgen de klappers. In de eerste run is het Verstappen die opnieuw de snelste is, ruim twee tienden dan Sergio Perez. De Ferrari’s zijn op da moment dat echter nog niet naar buiten gegaan.

In de tweede run verbeterde nauwelijks nog iemand zijn tijd. Ferrari kwam laat naar buiten voor een run op de zachte band en viel vervolgens erg tegen. Carlos Sainz kwam niet verder dan P7, Charles Leclerc zelfs niet verder dan P10. Verstappen sloot daardoor de sessie opnieuw af als snelste, voor Perez en Russell.