Verstappen boekt voor het eerst twee overwinningen in één GP-weekend

F1 Nieuws

Verstappen pakt dubbele overwinning in Imola

Het mocht dan wel een raceweekend in de Formule 1 zijn, maar dat hield Max Verstappen niet tegen om ook namens zijn Esports-team Team Redline in actie te komen. De drievoudig wereldkampioen deed in Imola mee aan twee races, die hij ook nog eens allebei wist te winnen. Na afloop van de race vertelt de Nederlander over zijn weekend in de sim.

Het simrace-team van Verstappen, Team Redline, kwam in actie tijdens de virtuele 24 van de Nürburgring. Hierin kwam de Red Bull-coureur zelf ook in actie. Uiteindelijk kwam het team van Verstappen als eerste over de finish. Met de overwinning tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna daarbij opgeteld, pakt hij een dubbele overwinning.

Verstappen over zijn dubbele overwinning in Imola

Als Verstappen gevraagd wordt of hij eerder een dubbele overwinning heeft geboekt tijdens een Formule 1-weekend, antwoordt hij: “Nou, niet in één dag. En ook zeker niet een virtuele. Maar ja, het is geweldig. Ik bedoel, we hebben ons er veel voor voorbereid. Dus natuurlijk ben ik ook heel blij met dat resultaat.

Verstappen doet wel vaker mee aan simraces namens Team Redline. Ook neemt hij zijn laptop mee naar raceweekenden. Fans betrappen hem er soms dan op dat hij tot laat aan het racen is. In Imola was dit niet het geval: “Ik had wat avond stints, maar ik reed niet in de nacht.