Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2024

Verstappen pakt overtuigend snelste tijd tijdens eerste training Japan, Sargeant crasht hard

Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Japan meteen de snelste tijd neergezet, met daarachter zijn teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-coureur Carlos Sainz. De sessie werd onderbroken door een rode vlag door een crash van Logan Sargeant in de Williams.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GETTY IMAGES

Om 04:30 uur sprongen de lichten op groen in Japan en het was gelijk druk op de Suzuka International Racing Course. Zo liet de vervanger van RB-coureur Daniel Ricciardo voor de eerste training, Ayumu Iwasa, zich meteen zien aan zijn thuispubliek. De meeste coureurs gingen in eerste instantie op de medium banden naar buiten, maar ook de harde banden werden onder diverse auto's gezet.

Onder meer Max Verstappen reed op die harde band en na een kwartier zette de drievoudig wereldkampioen zijn eerste serieuze tijd neer: 1:32.635, waarmee hij voorlopig op P9 terechtkwam. Lando Norris was in de McLaren na de eerste beschietingen de snelste man, gevolgd door Sergio Perez en George Russell. Fernando Alonso kwam daar nog tussendoor door dezelfde tijd als Norris te noteren.

Uitslag Eerste vrije training - Japan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Daarna zette Verstappen serieus aan op de harde banden en was hij gelijk de snelste man op de baan met een marge van drie tienden. Vervolgens kwam Williams-coureur buiten de baan terecht in bocht 7, crashte vervolgens hard en veroorzaakte zo een rode vlag. Daardoor moet de crew van Williams voor het tweede weekend op rij hard aan de slag om een auto te repareren.

Sargeant kwam in de muur terecht op het moment dat verschillende coureurs met de zachte band naar buiten gingen. Lewis Hamilton had net voor de rode vlag zijn tijd verbeterd en was zo voor even de snelste man. Max Verstappen en Red Bull waren er met een kleine twintig minuten op de klok, toen de baan weer werd vrijgegeven, als de kippen bij om meteen op de zachte band naar buiten te gaan. En meteen was hij de rapste van het stel met een 1:30.056.

Achter Verstappen zette zijn teamgenoot Sergio Perez de tweede tijd neer, gevolgd door Ferrari-coureur Carlos Sainz en de Mercedessen van Russell en Hamilton. Iwasa zette in de vrije training voor zijn thuispubliek de 16e tijd neer.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'