Verstappen redelijk tevreden

[photo1]Jos Verstappen is redelijk tevreden over zijn vrijdag. Volgens de Nederlander kan Minardi zich nog verbeteren. Minardi hield zich vanmorgen voornamelijk bezig met het verzamelen van data, in de prekwalificatie zette Verstappen vervolgens een 18e tijd op de klokken.

“We hebben vandaag veel geleerd” aldus Jos Verstappen. “Qua topsnelheid zit het allemaal wel goed. We zijn vooral op zoek naar meer grip. Er zal hard gewerkt moeten worden aan de set-up. Waar we precies wat kunnen winnen? Overal is wel wat te halen, dat komt omdat we tot nu toe nauwelijks testkilometers gereden hebben.”

De rondetijd die Verstappen op de klokken zette is de snelste tijd ooit die Minardi op het circuit van Albert-Park reed. In de uitloop ronde van de prekwalificatie viel de Minardi PS03 overigens stil. Volgens het team is dit een zeer klein technisch probleem dat zeer gemakkelijk kan worden gerepareerd.

[photo2]”Andere teams hebben intussen veel getest” zo vervolgd Verstappen. “De bandenleveranciers hebben dus veel data over die auto’s. Als je de eigenschappen van de auto goed kent, dan ontwikkel je daar een specifieke band voor. De andere teams hebben, gezien al hun testkilometers, met de banden een voorsprong op ons. Bij elk ander team is al bepaald welke richting men op moet met de bandenkeuze en -specificatie.”

Loading