Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Verstappen rijdt concurrentie op een hoop in sprintrace GP China

Max Verstappen heeft de sprintrace in China op zijn naam geschreven. De Nederlander begon na een weifelend begin aan een inhaalslag en zette de concurrentie in 19 rondjes op een grote achterstand. Lewis Hamilton en Sergio Perez werden tweede en derde.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een spectaculaire en glibberige sprintkwalificatie stond zaterdagochtend de sprintrace op het programma in China. Het veld was flink door elkaar gehusseld, met Lando Norris op P1 en Max Verstappen op P4. Iedereen koos voor de mediums, behalve George Russell. De Mercedes-coureur schroefde de softs onder zijn wagen.

De start was een groot vraagteken, want Verstappen gaf na de sprintkwalificatie al aan dat hij aan de 'slechte' kant van de grid stond. Uiteindelijk was Lewis Hamilton vanaf de tweede plaats het beste weg. De Brit zat gelijk naast Norris, die aan de buitenkant probeerde mee te gaan in de eerste bocht. Dat was echter iets te veel van het goede. Norris schoot van de baan en viel terug naar de zevende positie.

Verstappen ging ook aardig van start en profiteerde van het uitstapje van Norris. De Nederlander moest in de eerste ronde wel meteen verdedigen ten opzichte van Carlos Sainz en klaagde op de radio dat zijn batterij niet goed werkte. Verstappen sloeg de aanval af en sloop langzaam richting leider Hamilton en Fernando Alonso.

Uitslag Sprintrace - China

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Fel gevecht

Na wat aanpassingen op het dashboard was Verstappen ook weer de snelste man op de baan. De 26-jarige Red Bull-coureur zat in de zevende ronde op de staart van Alonso en had niet lang nodig om de Spanjaard te passeren. Op het lange rechte stuk was het gelijk raak met de DRS. Wel moest Verstappen nog een gat van 1,6 seconde dichten richting Hamilton.

Dat was geen enkel probleem, mede door een foutje van Hamilton. Twee rondjes later was het feestje voorbij en nam Verstappen de eerste plaats over, waarna de regerend wereldkampioen al snel een flinke voorsprong opbouwde. Daarachter was het spannender. Alonso was niet snel genoeg en moest fel verdedigen ten opzichte van Sainz, Sergio Perez, Charles Leclerc en Norris.

De sluwe coureur deed dat rondenlang met verve, maar in de zestiende ronde was er na een fel gevecht geen houden meer aan. Een getergde Sainz zette zijn Ferrari naast Alonso, die op zijn beurt niet wilde opgeven en terugvocht. De Spanjaarden raakten elkaar, waardoor Alonso een lekke band opliep en Perez letterlijk en figuurlijk de lachende derde was. Leclerc ging, na een lichte touché, ook voorbij aan Sainz.

Het zou Verstappen allemaal niet deren. De Nederlander was al lang en breed weggereden en mocht acht punten bijschrijven. Hamilton werd knap tweede, voor Perez, Leclerc en Sainz.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"