Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2024

Verstappen slaat aanval van Perez af in kwalificatie GP Japan

Max Verstappen heeft op overtuigende wijze de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Japan gepakt. Steeds was hij de snelste, ook al kwam Sergio Perez deze keer toch dichtbij.

Verstappen Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen maakt al vroeg in de sessie zijn intenties duidelijk. Hij is meteen in Q1 een klap sneller dan alles en iedereen en een 'klap' is in dit geval een kleine vier tienden. Zijn eerste achtervolger heet na die eerste run Fernando Alonso. Dat blijft ook zo in de minuten die resteren.

Des te opvallender is het dat teamgenoot Lance Stroll wél een van de afvallers is, samen met Guanyu Zhou, Logan Sargeant, Kevin Magnussen en Pierre Gasly.

Verstappen heeft één sessie later opnieuw welgeteld één ronde nodig om zijn naam bovenaan de tijdenlijst te vestigen, met dat verschil dat Sergio Perez nu bovenop zijn tijd zit.

Andermaal ziet hij dus geen heil in een tweede run en waarom zou hij ook? Anderen die wel een tweede run nodig hadden, maar het alsnog niet redden, zijn Esteban Ocon, Alexander Albon, Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo.

Uitslag Kwalificatie - Japan

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Maar in Q3 gaat het er natuurlijk pas echt om voor de toppers. Maar er valt voor niemand wat te halen, niet als het gaat om poleposition in ieder geval. Max Verstappen slaat een gat van tweeënhalf tienden, waarbij nu Lando Norris de opvallende nummer twee is.

Charles Leclerc heeft voor Q3 maar één setje banden over en hij kiest ervoor om middenin de sessie de baan op te gaan. Een foutje in sector drie maakt dat hij niet verder komt dan P8.

Sergio Perez duikt in zijn tweede ronde tot en met de tweede sector onder de tijd van zijn teamgenoot, maar verliest die marge in de laatste bochten. Verstappen scherpt zijn tijd wel aan en pakt dus poleposition, zij het met een minimaal verschil. Lando Norris maakt de top drie compleet.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"