Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen sprak met Newey over vertrek: “Dat is wat ik tegen Adrian heb gezegd”

Verstappen sprak met Newey over vertrek: “Dat is wat ik tegen Adrian heb gezegd”

14 mei - 13:00
4

Max Verstappen denkt niet dat het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing voorkomen had kunnen worden. De Nederlander zegt de beslissing van de meesterontwerper te begrijpen en vertelt dat hij met Newey over diens aanstaande vertrek te hebben gesproken.

Het is een vraag die aan alle Red Bull-prominenten wordt gesteld: volgt er een leegloop bij het Oostenrijkse Formule 1-team nu Newey zijn vertrek heeft aangekondigd? Onder anderen teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko verzekerden al dat dat niet het geval was. Marko deed de speculaties af als ‘wishful thinking van de concurrentie’.

Verstappen betreurt vertrek Newey

Verstappen benadrukt dat Newey een cruciale rol heeft gespeeld in het team en dat hij het erg jammer vindt om hem te zien vertrekken. “Adrian is ongelooflijk belangrijk geweest voor het team toen hij erbij kwam. Hij was al een legende toen hij bij het team kwam en werd daarna alleen maar groter. Ik waardeer enorm wat we samen hebben gedaan en door de jaren heen is zijn rol ook geëvolueerd”, vertelt hij.

Een leegloop ziet de drievoudig wereldkampioen niet zo snel gebeuren. “Op dit moment staat er een heel sterk technische groep rond Adrian en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat kunnen volhouden. Maar het is nooit leuk om iemand als Adrian te zien vertrekken, dat is zeker”, benadrukt Verstappen.

Verstappen sprak met Newey over vertrek

Verstappen zegt met Newey te hebben gesproken over zijn aanstaande vertrek en zegt begrip te hebben voor zijn besluit. “Uiteindelijk kan je mensen niet tegenhouden om te vertrekken. Als ze weg willen, gaan ze. Dat is wat ik tegen Adrian heb gezegd. Je doet wat je denkt dat het beste is voor jezelf en je familie. Zo moet je het aanpakken in het leven”, besluit de kampioenschapsleider.