Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen steekt ook in Japan met kop en schouders boven de rest uit

Verstappen steekt ook in Japan met kop en schouders boven de rest uit

8 april - 12:00
9

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Japan met een ruime marge gewonnen. De Nederlander stak weer met kop en schouders boven de rest van het veld uit, wat ook terug te zien is in de cijfers van GPblog. Lees hier welke cijfers de coureurs hebben gekregen en zie onderaan het overzicht voor de GPblog Ranking.

Cijfers na de Grand Prix van Japan

Verstappen: 9

Max Verstappen reed geen perfecte kwalificatie en zag daardoor zijn teamgenoot erg dichtbij komen. De Nederlander stelde echter orde op zaken in de race en kwam geen enkel moment in gevaar. Naast de overwinning sleepte Max ook het punt binnen voor de snelste race ronde.

Perez: 8

Sergio Perez deed in Japan wat hij moest doen. De Mexicaan zat erg dicht achter Verstappen in de kwalificatie en reed in de race naar de tweede plek met een paar knappe inhaalactie. Toch zou je hopen dat hij ook in de race iets dichterbij zijn teamgenoot zou zitten.

Sainz: 8

Opnieuw een sterk weekend voor Carlos Sainz die zijn goede vorm doortrekt in Japan. De kwalificatie was niet top voor Ferrari, maar de Spanjaard behaalde zondag het maximale resultaat.

Leclerc: 7

Charles Leclerc stelde op zaterdag teleur met een achtste plek in de kwalificatie. De Monegask herstelde dat op zondag met een goede race, waarbij hij als een van de weinigen een één-stop-strategie werkend kreeg.

Norris: 8

Lando Norris reed een sterke kwalificatie, maar was in de race niet opgewassen tegen de twee Ferrari’s.

Alonso: 8

Fernando Alonso liet op Suzuka zien wat er mogelijk was met de AMR24. Alonso reed een goede kwalificatie en verdedigde zijn zesde plek met verve ten opzichte van Piastri.

Russell: 7

George Russell was voor het eerst dit jaar trager in de kwalificatie dan zijn teamgenoot, maar beschikte duidelijk over meer racepace. Geholpen door een teamorder ging hij voorbij aan Lewis en in de slotfase ook nog Piastri.

Piastri: 5

Een teleurstellend optreden van Oscar Piastri in Japan. De Australiër reed een mindere kwalificatie en kwam er in de race ook niet aan te pas. Achter Alonso, die erg traag was op het rechte stuk, vond Piastri geen manier om de Spanjaard te passeren. In de slotfase maakte hij ook nog een foutje waardoor hij Russell aan zich voorbij zag gaan voor P7.

Hamilton: 6

Lewis Hamilton was op zaterdag eindelijk weer sneller dan zijn jongere teamgenoot, maar kende een teleurstellende zondag. Hamilton stelde nota bene zelf voor om Russell voor te laten en was daarna alleen nog klagend te horen over de boardradio.

Tsunoda: 8

Een ijzersterk weekend voor Yuki Tsunoda voor eigen publiek. Onder grote druk versloeg de Japanner zijn teamgenoot in de kwalificatie en in de race reed hij, mede door een geweldige pitstop van het team, naar zijn zevende punt van dit seizoen.

Hulkenberg: 7

Nico Hulkenberg liep in Japan net punten mis. De Duitser kende een beroerde start, maar vocht zich met een alternatieve strategie terug tot bijna in de punten.

Stroll: 4

Een treurig weekend voor Lance Stroll. De Canadees wees naar de topsnelheid van zijn wagen, maar zijn teamgenoot liet zien wat er mogelijk was met de Aston Martin dit weekend. Het verschil is schrijnend, zeker voor een team met ambities om de top te halen.

Magnussen: 5

Kevin Magnussen was dit weekend opnieuw de mindere van de twee Haas-coureurs op zaterdag en zondag.

Bottas: 7

Valtteri Bottas reed bij het ingaan van de pitstop op de tiende plek die Tsunoda uiteindelijk behaalde. Bij het uitkomen van de pits reed de Fin echter achter de vier wagens met wie hij samen de pits in was gedoken. Aan de snelheid van de tienvoudig race-winnaar lag het dus zeker niet dat Stake niet haar eerste punten van het seizoen kon scoren.

Ocon: 6

Esteban Ocon was sneller dan zijn teamgenoot, maar maakte bij de tweede start wel de fout om naar binnen te knijpen. Gasly kon geen kant op met een wagen rechts van hem en zo liepen beide coureurs schade op voor de rest van de race.

Gasly: 5

Pierre Gasly werd dit weekend weer verslagen in de kwalificatie door zijn teamgenoot en kwam in de race, mede door het eerder genoemde incident, nauwelijks in het stuk voor.

Sargeant: 5

Logan Sargeant zat in de kwalificatie nog binnen twee tienden van Albon en reed een redelijke race. Het ging echter opnieuw mis en de Amerikaan schoot rechtdoor. Gelukkig voor hem dat hij de muur niet raakte, maar dat uitgerekend hij weer in de grindbak stond, was geen toeval.

Guanyu Zhou, Daniel Ricciardo en Alexander Albon kregen geen cijfer door hun uitvalbeurt in de race. Bij Ricciardo heeft de redactie getwijfeld omdat het erop leek dat de crash zijn schuld was. Hierbij is echter het oordeel van de stewards aangehouden dat het zou gaan om een race-incident.

GPblog Rankings na Japan