Verstappen terug achter het stuur

[photo1]Nederlands meest succesvolle Formule 1 coureur uit de geschiedenis, Jos Verstappen, gaat eindelijk weer racen, en wel in de nieuwe autosportklasse A1 Grand Prix Series. De Limburgse ex-formule 1 coureur zal ons land vertegenwoordigen in deze klasse.

Jan Lammers is de teambaas van Jos Verstappen. Lammers zal het Nederlandse team begeleiden, en heeft sinds vorig jaar hard gewerkt om de beste mensen bij elkaar te brengen voor het Nederlandse team.

Jan Lammers laat in een reactie weten: “We wilden een team samenstellen waar we als land trots op kunnen zijn. En daar zijn we door de overeenkomst met Jos in geslaagd. Hij is zonder twijfel de populairste Nederlandse coureur en zijn resultaten spreken voor zich. Ik ben er zeker van dat de duizenden fans die zijn carrière van dichtbij gevolgd hebben nu met onze nationale vlag zullen zwaaien in deze innovatieve nieuwe klasse.”

Jos Verstappen kan niet wachten om weer te gaan racen. “Het is natuurlijk heel apart om je land te moeten verdedigen. Het feit dat ik in een knaloranje auto stap en niet een team of een sponsor vertegenwoordig, maar een hele bevolking maakt het heel bijzonder. Ik vind het dan ook een eer dat ik hiertoe in de gelegenheid gesteld word.”

De aftrap voor de A1 Grand Prix Series zal op 25 september zijn in Groot-Brittannië op het circuit van Brands Hatch. Het kampioenschap zal gedurende de Europese wintermaanden verreden worden, normaal gesproken is dit de periode dat er niet geracet wordt.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading