Verstappen test (nog) niet, Heidfeld wel

De Duitsers Nick Heidfeld en Timo Glock krijgen opnieuw de kans om voor Jordan te testen. Glock zal morgenvroeg beginnen waarna Nick Heidfeld het stuur in de namiddag van hem over zal nemen, vervolgens zal Heidfeld de gehele vrijdag in actie komen.

Dit betekend dat de Nederlander Jos Verstappen deze week niet in actie zal komen, volgens diverse andere nieuwssites zou dit wel het geval zijn. Opvallend is wel dat Ralph Firman niet mag testen, hij heeft nog een contract met Jordan maar het is niet waarschijnlijk dat hij dit jaar opnieuw voor de Britse renstal zal uitkomen.

Bas Leinders zal teleurgesteld zijn, de Belg maakte vandaag zijn Formule 1 debuut, dit verliep niet goed (zie andere artikel). Leinders hoopte op een nieuwe kans die hij morgen of overmorgen zou krijgen, deze kans krijgt hij dus niet. Het management van de Belg heeft naar verluidt 300.000 Euro betaald voor de test, dat is enorm veel geld voor de 18 ronden die zijn gereden.

Verstappen praat nog steeds met Jordan, het ziet er goed uit maar een contract is er nog steeds niet. Begin februari zal Jordan opnieuw testen, dan met de nieuwe Jordan EJ14.

Loading