Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen verbijsterd door eigen pole: “Het voelde verschrikkelijk”

Verstappen verbijsterd door eigen pole: “Het voelde verschrikkelijk”

3 mei - 23:32
3

Het was al te horen op de boardradio van Red Bull Racing: Max Verstappen geloofde zelf bijna niet dat hij de pole position te pakken had voor de sprintrace in Miami. Na afloop van de sprintkwalificatie legt hij uit waar die reactie vandaan kwam.

Verstappen verrast door pole voor sprintrace Miami

Afgaande op zijn eerste reactie na de sprint shootout zou je niet meteen denken dat Verstappen de pole te pakken had. “Het voelde echt verschrikkelijk. Misschien was het omdat het in die laatste sessie ongelooflijk moeilijk was om de banden aan de praat te krijgen”, blikt hij terug op de sessie.

“In SQ2 voelde ik me al niet geweldig en SQ3 voelde het ongeveer hetzelfde voor mij. Ik verbeterde niet echt op de zachte banden, maar op de een of andere manier werden we eerste. Natuurlijk ben ik daar blij mee”, voegt hij eraan toe. “Maar het voelde niet prettig om te rijden, om wat voor reden dan ook. Tijdens de training voelde het echt heel goed, ik voelde me heel comfortabel en zelfverzekerd, maar tijdens de kwalificatie niet zo.”

Hij vervolgt: “Misschien ligt het een beetje aan de lay-out van het circuit. Na de training had ik er alle vertrouwen in dat we voor de pole konden vechten, maar tijdens de kwalificatie zag het daar niet echt naar uit. Op de een of andere manier eindigden we als eerste. Ik weet niet wat er in die laatste ronde met de andere auto's gebeurde.”