F1 Nieuws

Verstappen verplettert concurrentie in Miami en pakt pole voor sprintrace

Verstappen verplettert concurrentie in Miami en pakt pole voor sprintrace

3 mei - 23:15
22

Max Verstappen heeft korte metten gemaakt met zijn concurrenten in de sprintkwalificatie in Miami. De Red Bull Racing-coureur noteerde de snelste tijd en pakte daarmee de pole position voor de sprintrace, die op zaterdag verreden wordt.

Zodra de lichten op groen sprongen voor SQ2 was het Charles Leclerc die in zijn deels blauwe Ferrari als eerste op het Miami International Autodrome te vinden was. Ook de Red Bulls van Verstappen en Sergio Perez volgden al snel. Waar Leclerc zijn eerste ronde afbrak door een momentje in bocht acht, noteerden Aston Martin-coureurs Fernando Alonso en Lance Stroll als eerste coureurs een rondetijd. Perez en vervolgens Verstappen doken al snel onder die tijd door.

Weinig verrassingen in de top in het eerste deel van de sprintkwalificatie, en ook achteraan meldden zich coureurs die daar vaker gezien worden: Pierre Gasly, Guanyu Zhou, Valtteri Bottas, Logan Sargeant en Alex Albon waren de eerste afvallers. Albon kwalificeerde zich aanvankelijk als zestiende, maar raakte zijn tijd kwijt vanwege track limits en zal de sprintrace dus achteraan moeten beginnen.

Verstappen wacht tot laatste minuten van SQ2

In SQ2 hadden de coureurs slechts tien minuten de tijd om een tijd te noteren die goed genoeg was voor SQ3 en dus de top tien. Verstappen maakte echter geen haast: de Nederlander wachtte tot de laatste minuten van de sessie alvorens hij naar buiten ging voor zijn eerste en enige kwalificatieronde. Meer had hij niet nodig – Verstappen noteerde een vierde tijd achter Lando Norris, Perez en Leclerc.

Ook in de acht minuten durende SQ3 werd het beste voor het laatst bewaard. Met iets meer dan drie minuten op de klok gingen de coureurs de baan op. Verstappen zette al snel de toon door de snelste tijd te noteren, maar moest nog afwachten wat de concurrentie ging doen. Hij was twee tienden sneller dan teamgenoot Perez, maar het was Leclerc die het dichtst bij kwam: hij hoefde slechts een tiende toe te geven op de tijd van Verstappen en start de sprintrace dus vanaf de eerste rij naast de Nederlander.