Verstappen volgende week in actie

Jos Verstappen en Justin Wilson zullen volgende week voor het eerst voor Minardi in actie komen. Op woensdag 29 en donderdag 30 januari zullen Verstappen en Wilson in de Minardi PS01 in actie komen.

De Minardi PS01 is de bolide uit 2001 en is zoals altijd uitgerust met de European motor (oude Cosworth motor uit 1999). De test zal vooral bedoeld zijn om Verstappen en Wilson alvast te laten wennen aan de G-krachten.

De test zal overigens plaats vinden op het stoffige en bochtige circuit van Valencia. De test is echter vrijwel nutteloos omdat de technologie die word gebruikt al verouderd is.

Tijdens de test zal wel duidelijk worden met welke banden Minardi volgend jaar zal rijden, het bandenmerk dat in Valencia onder de Minardi ligt zal de rest van het seizoen ook onder de bolides van Paul Stoddart zitten.

Gisteren had F1News.nl nog kort contact met Justin Wilson, Wilson is vanmorgen al per vliegtuig naar de Minardi fabriek in Faenza vertrokken. Jos Verstappen zal spoedig volgen. Het zal sinds Japan 2001 worden dat Verstappen weer achter het stuur zit van een Formule 1 bolide.