Verstappen voorzichtig na test | Update

[photo1]Jos Verstappen heeft vanochtend 19 ronden afgelegd op het circuit van Imola. De test verliep opnieuw niet helemaal vlekkeloos, direct na de eerste ronde viel de nieuwe Minardi PS03 stil.

Verstappen bleef er rustig onder:
“Dit is normaal met een nagelnieuwe auto. Er zitten in het begin altijd de bekende kinderziektes in, met name in de elektronica”

Nadat de bolide stil viel werd deze direct naar de pitbox gebracht, de monteurs hadden een klein uur nodig om de bolide weer op het circuit te krijgen. Hierna reed Verstappen 19 probleemloze ronden.

“De baan was niet opperbest en we rijden zonder stuurbekrachtiging wat erg zwaar is” zo vervolgd Verstappen. “Maar de grip met de nieuwe Bridgestones is goed en over het motorvermogen ben ik uitermate tevreden, dat is gewoon fantastisch. Al met al was het een nuttige test. Maar ik moet er wel aan toevoegen dat we niet al te hoge verwachtingen moeten hebben van de eerste Grand Prix. Er is nog een hoop werk te verrichten. We doen ons best, meer kunnen we niet doen. Eind van de week vliegen we naar Melbourne, ik heb er ontzettend veel zin in!”

Wilson nam na het middaguur het werk over, de resultaten van de beide Minardi coureurs vindt je later op deze website.

Update

Inmiddels hebben wij de eerste testtijden ontvangen, dit zijn nog geen officiële tijden. Uit de tijden blijkt dat Justin Wilson 1 seconde langzamer is geweest dan Williams F1 BMW testcoureur Marc Gene.

Verstappen was langzamer dan zijn teamgenoot Wilson, maar liefst 2,5 seconden was het verschil. Dit is echter te weiten aan problemen met de PS03, en het feit dat de baan ‘s morgens, toen Verstappen reed, lang niet zo snel was als toen Wilson in de namiddag reed.