Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen weer kritisch over huidige F1-wagens: ‘Rijd liever met de oude’

Verstappen weer kritisch over huidige F1-wagens: ‘Rijd liever met de oude’

4 april - 07:14
2

Het gehele seizoen 2023 viel er voor Max Verstappen geen enkele uitvalbeurt te noteren. In het huidige seizoen wist de Nederlander van Red Bull Racing in de eerste drie wedstrijden eenmaal niet de finish te bereiken. Zonder de remproblemen had Verstappen een zeer goede kans gemaakt op een overwinning in Australië, iets wat dan ook voor een belangrijk deel te danken was aan Adrian Newey. De meesterontwerper heeft ook voor dit seizoen een snelle wagen ontwikkeld.

Newey staat het meeste in de schijnwerpers, maar Verstappen meent dat het gehele team credits verdient voor de RB20. “Er werken veel mensen aan de auto, toch? Het is dus een teamprestatie, waarbij alles samen moet vallen. En met ieders ideeën wordt rekening gehouden en zo bouw je de auto die we vandaag hebben.”

Maar, zo vervolgt Verstappen: “Het is zeker een enorme opsteker om iemand als Adrian in het team te hebben. En ja, veel mensen werken samen om de auto te realiseren die we vandaag de dag hebben. Ik rij er graag mee. Eerlijk gezegd rijd ik liever met de oudere auto's omdat ze wat lichter zijn, wat wendbaarder. Maar ja, ik rijd ermee ongeacht de regels, toch?

Verstappen wil niet ingaan op incident Alonso-Russell

Verstappen is in de persconferentie van Japan ook gevraagd naar het incident tussen Fernando Alonso en George Russell in Melbourne. De Spanjaard werd gestraft, nadat Russell - volgens de stewards - een belangrijk aandeel in de klapper had gehad. Verstappen houdt zich echter op de vlakte over het incident: “Daarover spreken we in de rijders briefing.”