Verstappen wil drie dagen voor Spyker testen

[photo1]Jos Verstappen heeft in zijn column in de Telegraaf laten weten graag voor Spyker te willen testen. Verstappen wil minimaal 2 dagen testen, 3 dagen testen voor de Limburger ideaal zijn.

“Wat mijzelf betreft: ik heb absoluut zin om in een Spyker te testen, maar dan moet het plan wel goed worden uitgewerkt”, aldus Verstappen. “En daarbij is één ding heel belangrijk: het heeft alleen zin als alle betrokken partijen er beter van worden. Het Spyker-team moet er iets aan hebben, evenals de sponsors en ikzelf natuurlijk ook. En dan heb ik het, om alle sceptici direct maar de wind uit de zeilen te nemen, niet over geld. ”

“Ik geloof oprecht dat ik Spyker met mijn vele jaren ervaring als formule 1-coureur kan helpen bij de ontwikkeling van de auto. Maar dan moet ik wel een serieuze, eerlijke kans krijgen. Ik zal minimaal twee, maar liever nog drie dagen volop moeten kunnen testen. Aan een paar rondjes rijden, heb ik niets en heeft het team niets; dan heeft het geen zin om het plan uit te werken.”

“Inmiddels hebben Spyker-directeur Michiel Mol en ik telefonisch van gedachten gewisseld over dit plan. Ik ken Michiel nog uit de periode dat ik als Formule 1-coureur reed voor Arrows, het team dat hij met zijn toenmalige bedrijf Lost Boys sponsorde. Michiel is een aardige vent en het gesprek verliep prima. Maar iedereen zal begrijpen dat hij het op het ogenblik, met alle toestanden rondom Spyker, erg druk heeft en zijn hoofd even niet naar een Spyker-test van mij staat. We hebben afgesproken dat we binnenkort rond de tafel kruipen en eens serieus gaan kijken hoe we de zaken met betrekking tot zo’n eventuele test het beste kunnen aanpakken. Tot die tijd wacht ik dus geduldig af. ”

Het plan om Verstappen voor Spyker te laten testen komt van Trust directeur Michel Perridon. Perridon is sponsor van het Spyker F1 Team.

Verstappen kon het overigens niet laten om nog even te kijken naar het duel tussen Sutil en Albers:
“Adrian Sutil doet het verschrikkelijk goed en daar zal zijn teamgenoot Christijan Albers minder blij mee zijn. Albers delft tot nu toe in de kwalificaties en races (snelste racerondes) het onderspit en dat gaat langzaam maar zeker toch ‘tussen je oren’ zitten. De druk wordt dan alleen maar groter en het wordt steeds lastiger om je teamgenoot te verslaan. Inmiddels denkt bijna iedereen dat Sutil een snellere coureur is dan Albers. En misschien is dat ook wel zo… ”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading