F1 Nieuws

Verstappen wordt op de hielen gezeten door de Ferrari's

Verstappen wordt op de hielen gezeten door de Ferrari's

5 mei - 21:30 Laatste update: 21:30
1

Charles Leclerc heeft er vertrouwen in dat hij Max Verstappen kan uitdagen tijdens de Grand Prix van Miami. De Ferrari-coureur beweert dat hij een vergelijkbaar tempo heeft als de Nederlander, die gaat voor zijn vijfde overwinning van het jaar. Leclerc's teamgenoot Carlos Sainz sluit niet uit dat hij een ondersteunende rol speelt in de strategie om Verstappen te verslaan. 

Verstappen start op pole position en Leclerc leidt de Ferrari-coureurs vanaf de tweede plaats. Sergio Perez slaagde er niet in om beide Ferrari-coureurs te verslaan in de kwalificatie, dus hij zal vanaf de vierde plaats starten.

Leclerc richt zich op Verstappen in Miami

"Vandaag moeten we een stapje beter doen en we mikken zeker op de overwinning", vertelde Leclerc tijdens de rijdersparade. "We hebben allebei (Leclers en Sainz) onze auto's voorin, dus ik hoop dat we een kans hebben om Max te passeren. Ik denk dat we qua tempo min of meer vergelijkbaar zijn met hem. We moeten gewoon een goede start hebben. Gisteren zat het dichtbij elkaar. Ik hoop dat ik hem vandaag (Verstappen) kan inhalen."

Met beide coureurs in de nek van Verstappen op de grid, heeft Ferrari de kans om een strategiespel te spelen. Sainz is bereid om dit spel te spelen als de Ferrari's Verstappen niet inhalen bij de start.

"Ik denk dat we in een goede positie zitten. Statistieken zeggen dat Max altijd moeilijk te verslaan is als hij op pole start, maar we gaan ons best doen om hem bij de start te pakken of te pakken met een strategie. We zullen alles doen wat we kunnen", voegde Sainz eraan toe. Verstappen zelf is het ermee eens dat Ferrari dichterbij is qua tempo rond Miami.