Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen zet deur voor Mercedes open: 'Alles kan vergeven worden'

Verstappen zet deur voor Mercedes open: 'Alles kan vergeven worden'

6 april - 07:04
16

Max Verstappen snapt wel dat Toto Wolff hem graag naar Mercedes toe wil halen. De teambaas van Mercedes laat geen kans onbenut om Verstappen als zijn nummer 1 kandidaat te bestempelen. Verstappen kan er wel van genieten en laat de deur zelf ook openstaan.

Wie het Formule 1-seizoen van 2021 heeft gevolgd kan zich waarschijnlijk nauwelijks voorstellen dat Mercedes en Verstappen ooit gaan samenwerken. Toch is het daar de afgelopen maanden geregeld over gegaan. Wolff ruikt door de onrust bij Red Bull Racing zijn kans om Verstappen naar het Duitse team te halen als vervanger van Lewis Hamilton. Max moet er wel om lachen.

‘’Hij kan ook niet anders. Ik snap wel dat hij het doet. Je kan niet om me heen. Vroeger, nog voor Red Bull, hebben we al gesprekken gevoerd met Mercedes. Toen zeiden ze: je moet dit en dat doen om succesvol te worden. Inmiddels heb ik denk ik wel laten zien hoe het moet. Ze willen me graag in die auto hebben, dat snap ik wel. Kijk: een paar jaar geleden was er natuurlijk iets meer spanning tussen ons en Mercedes…’’

Verstappen houdt de deur voor Mercedes open

In gesprek met De Limburger moet Verstappen ook zelf lachen om zijn laatste uitspraak. Dat is namelijk nogal een understatement. Verstappen en Lewis Hamilton vochten in 2021 hard om de wereldtitel en daarbij zijn over en weer de nodige verwijten gemaakt. Die strijdbijl is volgens Verstappen echter allang al begraven.

‘’Dat kan allemaal vergeven en vergeten worden. Dat is van beide kanten zo. Maar dat betekent niet dat ik denk dat ik ergens anders moet rijden nu. Daar komt bij dat Mercedes niet de snelste auto heeft op dit moment. Dat is toch écht de Red Bull.’’

Verstappen heeft nog een contract bij Red Bull Racing tot en met 2028, maar de onrust binnen het team heeft ervoor gezorgd dat er ook een vraagteken boven zijn toekomst hangt. Verstappen wil graag bij het team blijven, maar dan moeten de belangrijke mensen binnen het team wel blijven. Als dat niet het geval is, dan is een gesprek met Mercedes of Aston Martin niet uitgesloten.