Vettel dolblij met tweede zege

Sebastian Vettel is dolblij met zijn tweede zege uit zijn Formule 1 loopbaan. Net zoals in Monza vorig jaar pakte de 21-jarige Duitser de zege deze keer opnieuw in de regen.

“Het was goed van de wedstrijdleiding om van achter de safety-car te starten”, zo vertelt Vettel na de race. “Op diverse plaatsen op het circuit stond redelijk wat water op de baan. Op sommige plaatsen was het geen probleem, op andere plekken was het lastig, het maakte de race verraderlijk.”

“Gezien onze strategie moesten we snel starten en meteen een gat slaan, dat lukte gelukkig. Ik ben blij dat ik de finish heb gehaald, in sommige bochten hield ik de auto maar net op de baan. Vooral de laatste bocht was lastig, hier stroomde het water waardoor je vrij snel last had van aquaplanning.”

“Het is mijn tweede overwinning, ik zou het niet erg vinden als er in de toekomst nog wat meer regen viel! Ik moet het team bedanken, de auto was goed vandaag, het was een plezier om erin te rijden. Na de problemen van zaterdag hebben de jongens hard gewerkt en alles opgelost, bedankt!”

Loading