Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Viaplay komt met opvallend nieuws: sport- en nieuwszender in de maak

Viaplay komt met opvallend nieuws: sport- en nieuwszender in de maak

23 april - 17:00
28

Viaplay werkt aan een nieuwe sport- en nieuwszender, zo heeft het Scandinavische bedrijf zelf uit de doeken gedaan tijdens de presentatie van financiële cijfers van de eerste drie maanden dit jaar. Viaplay heeft nog geen details gegeven over hoe en wanneer de nieuwe zender gelanceerd gaat worden, maar dat het op de agenda staat is zeker.

Sinds deze maand heeft Viaplay een samenwerking met Talpa, wat inhoudt dat er ook sessies van de Formule 1 op Viaplay TV te vinden zijn. SBS 9 heeft plaatsgemaakt voor Viaplay TV op de Nederlandse televisie. Maar naast sport wil Viaplay dus ook richting de nieuwskant gaan.

“We innoveren ook met nieuwe producten, zoals ons interessante lineaire tv-kanaalsamenwerkingsverband met Talpa TV in Nederland, en we zijn ook van plan om een nieuw sportnieuwskanaal te lanceren in de meeste van onze markten, om nog meer voordeel te halen uit ons uitgebreide sportaanbod”, schrijft Viaplay in het gepubliceerde rapport.

Viaplay nog altijd niet in de beste periode

Uit hetzelfde rapport werd al bekend dat liefst twintig procent van de abonnementhouders van Viaplay hun abonnement hebben opgezegd. Het Scandinavische streamingbedrijf verkeert niet in geweldige financiele staat momenteel. Ook de maandelijkse kosten voor een abonnement in Nederland werden al verhoogd. Zo moeten Nederlandse abonnees per maand vanaf mei nu 17,99 euro lappen.