Villeneuve en B.A.R uit elkaar | Update

[photo1]Diverse Canadese en Britse media melden dat de Jacques Villeneuve vanmorgen is ontslagen bij B.A.R. De manager van Villeneuve, Craig Pollock, wil niet bevestigen of de Canadees in Japan nog in actie zal komen.

B.A.R heeft het bericht echter nog niet bevestigd. Volgens de Canadese pers is het echter al zeker, Villeneuve en B.A.R zijn uit elkaar. Na maanden van speculaties zou het nu dus definitief zijn. Villeneuve en B.A.R waren lange tijd in onderhandeling over een verlenging van het huidige contract. De Canadees zou te duur zijn maar was bereid salaris in te leveren, de druk van Honda is waarschijnlijk echter te groot geworden.

Takuma Sato lijkt de logische opvolger van Villeneuve te zijn, deze beslissing zou David Richards onder grote druk van Honda gemaakt hebben.

Het nieuws is echter nog niet bevestigd, het zijn enkel nog geruchten. De verwachting is dat B.A.R spoedig met een statement zal komen, houdt F1News.nl dus in de gaten!

Update 17.15
Craig Pollock heeft voor de camera’s van de TV-zender TSN bevestigd dat Jacques Villeneuve volgend jaar niet meer voor B.A.R zal rijden. Volgens Pollock heeft zijn coureur eerder deze week een telefoongesprek gehad met B.A.R teambaas David Richards. In dit telefoongesprek heeft Richards Villeneuve verteld dat zijn contract niet zal worden verlengd.