Villeneuve is teleurgesteld

Villeneuve is teleurgesteld in het niet rijden van Stefan GP in 2010.

Jacques Villeneuve is teleurgesteld dat het team van Stefan GP niet door de FIA ,voor het seizoen 2010, zal worden toegelaten op de startgrid van de Formule 1, waardoor hij de kans wordt ontnomen om zijn terugkeer te maken in de formule 1.

De wereldkampioen van 1997 was dicht bij een akkoord met het Servische team om naast Kazuki Nakajima te gaan rijden, nadat hij maandag op bezoek was in de fabriek in Keulen.

Met het terugtrekken van het Amerikaanse team USF1, hoopte Stefan GP te mogen starten van de FIA, maar de sportautoriteit in de Formule 1 zei gisteravond dat het te laat was om een nieuw team dit seizoen toe te laten.

“Natuurlijk is het teleurstellend. De auto en het team leken erg veelbelovend, maar we wisten al die tijd dat er een risico was dat we niet zouden mogen starten. Het is daarom geen totale verrassing, maar het is nog steeds teleurstellend “, aldus Jacques Villeneuve op de Amerikaanse televisie SpeedTV.

“Er zat veel potentie in de auto. De auto was al gebouwd en het was een compleet project. Het was niet iets dat we van nul af begonnen zijn , en de auto zou naar mijn mening snel kunnen zijn”.

Jacques Villeneuve heeft het vertrouwen om terug te keren naar de Formule 1 nog niet opgegeven, na het verlaten van de grid tijdens het seizoen in 2006. Hij is van mening dat er andere mogelijkheden kunnen ontstaan.

“Wie weet, er kan nog veel veranderen bij de coureurs gedurende het jaar. En er is nog steeds 2011.” aldus Villeneuve.
We zijn benieuwd of we hem nog ergens anders gaan terug zien.

(DO)