Villeneuve tevreden over BAR 004

De Canadees Jacques Villeneuve reed gisteren voor het eerst met de BAR 004. Villeneuve reed samen met teamgenoot Oliver Panis om de nieuwe bolide uit te testen. Op de nieuw Honda motor zat nog wel een limiet.

Villeneuve reed ruim 43 ronden zonder een enkel probleem, in ronde 34 zette de Canadees een beste tijd van 1.22.817 neer. Daarmee eindigde Villeneuve onopvallend op een 12e positie, nog achter teamgenoot Panis.

Villeneuve: “De bolide is zeker verbeterd, en er zijn nog een aantal dingetjes te verwachten. De motor kende nog een limiet dus daar is ook nog een heleboel meer van te verwachten. Het mechanische gedeelte van de bolide voelt dit jaar veel en veel beter aan. De achterkant van de bolide voelt ook veel beter aan, in snelle bochten is de achterkant veel stabieler.”

“Dit was een eerst test, tijdens de volgende testsessie zullen er weer een aantal nieuwe dingen op de bolide zitten, dan zal ik dus weer achter het stuur zitten. We wisten dat er een groot verschil tussen de bolide van dit jaar en vorig jaar zou zitten, het is goed om deze verbeteringen te zien. De bolide voelt goed dus ik ben positief.”

RTL 5 melde eerder dat als Villeneuve niet positief was over de BAR 004, dat hij dan naar Renault zou vertrekken. Button zou dan op zijn beurt naar British American Racing worden gehaald. Villeneuve is positief, dus of dit gerucht waar is zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Panis neemt nu het testwerk van Villeneuve over, Villeneuve verlaat Spanje nu. Op 22 januari zal men op het circuit van Silverstone testen.

Loading