Villeneuve wil terug naar BAR

[photo1]Jacques Villeneuve wil volgend jaar weer voor zijn voormalige team BAR rijden. De Canadees, wereldkampioen van 1997, denkt dat hij de perfecte man voor BAR is om Jenson Button te vervangen.

“Waarom ik de man ben voor BAR?”, zo vertelde Villeneuve aan het Britse tijdschrift Autosport Magazine. “Omdat ze iemand nodig hebben die snel in het team kan aarden. Ik heb ervaring, ik heb gewonnen, en ik weet wat er nodig is om te winnen. Ik heb de moeilijke jaren bij het team meegemaakt en we hebben samen alles overwonnen tot aan het begin van dit jaar. Er is nog niets veranderd. Dat betekend dat het nog niet af is, ik ben dus super gemotiveerd. Ik heb een goede band met de mensen in het team en met Honda.”

“De problemen met David Richards zijn opgelost. Het is altijd moeilijk iets persoonlijks op te lossen. Zeker als je er samen middenin zit is het moeilijk iets vanuit een anders perspectief te bekijken. Ik heb altijd geleefd door het boek te sluiten en naar de toekomst te kijken. Ik zie geen enkele redenen om het nu anders te doen.”

“Ik weet niet hoe mijn kansen bij het team liggen. als er geen politiek in het spel is of als er geen spelletjes worden gespeeld dan liggen ze zeer goed. Als er politiek in het spel is dan kunnen mensen plotseling van mening veranderen of niet terugkomen op beslissingen die eigenlijk al gemaakt zijn. Ze moeten terug kunnen komen op een beslissing die vorig jaar gemaakt is, sommige mensen houden daar niet van. Persoonlijke eer is voor mij niet van belang.”