Virgin loopt achter op schema

Technisch directeur Nick Wirth geeft toe dat het Virgin Racing team achterstand heeft opgelopen door de aanhoudende hydraulische problemen tijdens de testweek in Jerez.

“Gezien de aanhoudende hydraulische problemen kunnen we niet de lange runs rijden die we graag zouden willen doen. Volgende week tijdens de test in Barcelona zullen we wat updates op de auto hebben die het probleem kunnen oplossen”, aldus Wirth.
De bedoeling was dat het team aerodynamische updates mee zou brengen naar Barcelona om deze te gaan testen in aanloop naar de eerste race in Bahrein. Door de vertraging in het testprogramma zal het team verder werken aan de betrouwbaarheid van de VR-01.

Desondanks is Wirth erg te spreken over de ontwikkelingen tot dusver. “Tot nu toe is het voorbereidende werk met betrekking tot het raceklaar maken van de auto bemoedigend. Zelfs met kleine aanpassingen toont de auto al veel potentieel. Bovendien testen we telkens met een grotere hoeveelheid brandstof dan die in de kwalificatie zal worden gebruikt. Al met al een goede start van ons ontwikkelingsprogramma.”

(jp)