VJM01 maakt baandebuut in Barcelona

[photo1]Het Force India F1 team heeft vandaag de eerste kilometers gemaakt met haar nieuwe bolide voor 2008. De Force India F1 VJM01 (die verwijst naar teameigenaren Vijay Malya, Michiel Mol, en Jan Mol red.) wordt vandaag door Adrian Sutil en testcoureur Tonio Liuzzi onder handen genomen.

De VJM01 heeft als basis het chassis van de Spyker F8-VII van vorig jaar. Wel is er een nieuwe verbeterde versnellingsbak en een nieuwe aërodynamisch pakket van de hand van Mike Gascoyne.

Daarnaast zijn de wielophanging en schokbrekers veranderd. Ook is het koelingsysteem van de motor verbeterd, dit is kleiner en lichter geworden.

[photo2]”Op aërodynamisch gebied is deze auto compleet anders dan zijn voorganger”, aldus Gascoyne. “Omdat we nu twee windtunnels operationeel hebben, één in Engeland en één in Italië, hebben we veel meer en beter kunnen ontwikkelen. De auto is in principe een doorontwikkeling van de auto van vorig jaar, daarom verwacht ik ook geen problemen met de betrouwbaarheid. Dat is erg belangrijk zeker in het begin, we moeten elke kans pakken die we krijgen.”

Force India F1 zal morgen en overmorgen ook nog testen op het circuit van Barcelona. Daarna zal het team naar Australië vertrekken.

Loading