Volle tevredenheid bij Mercedes

Michael Schumacher toonde tevredenheid na de eerste dag in Maleisië, waarin hij zowel in de eerste als in de tweede sessie dichtbij stalgenoot Nico Rosberg kon blijven.

“Ik ben vrij tevreden met ons werk vandaag,” vertelde de zevenvoudig wereldkampioen na afloop.

“De oefensessies gingen precies zoals we verwachtten. We hadden wel een probleem met de remmen in de ochtend dus ik ging niet direct de baan op, maar zodra we gingen rijden, kon ik voelen dat we een goede snelheid hadden.

“We moeten wel realistisch zijn over onze prestatie hier en wellicht komen we nog steeds wat te kort in vergelijking met de top-teams.

“Het positieve is dat je een beetje met de lijnen kunt spelen gezien de baan vrij breed is. Maar uiteindelijk, zoals gewoonlijk, moeten we zien hoe de kwalificatie en het weer zich ontwikkelen.

Rosberg zette ‘s ochtends de tweede tijd neer en ‘s middags de derde, reden tot tevredenheid bij de Duitser.

“Ons programma ging volgens plan en we hebben progressie geboekt in de twee oefensessies. Het werk aan de banden was vooral erg handig dus we hebben genoeg om aan te werken vanavond om te zien of we de auto nog verder kunnen verbeteren voor de kwalificatie.

“Het is altijd lastig in Maleisië met de hitte en de vochtigheid, maar Sepang is één van mijn favoriete circuits om op te rijden.

(JR)