Volledig Nederlandse line up Minardi

[photo1]De kogel is door de kerk. Robert Doornbos zal vanaf aankomend weekend teamgenoot worden van Christijan Albers bij Minardi. Hiermee heeft de renstal een volledig Nederlandse rijders line-up. Dit is sinds 1962 niet meer voorgekomen dat er twee Nederlanders tegelijk in de koningsklasse van de autosport in actie kwamen.

Doornbos die sinds eind vorig jaar testrijder was bij Jordan, zal aanstaand weekend op de Hockenheimring zijn racedebuut maken in de Formule 1. Hij vervangt hiermee Patrick Friesacher die zijn financiële verplichtingen aan Minardi niet kon voldoen.

“Ik kan niet wachten om vrijdag in de wagen te stappen. Dit is de kans waar ik op hoopte en waar ik en mijn management hard voor hebben gewerkt. Ik voel me topfit en klaar om deze volgende stap in mijn carrière te zetten. Door te racen kan ik meer ervaring opdoen en ben ik van meer waarde wanneer ik ook in 2006 op de grid sta. Jordan/Midland kon me dit jaar deze mogelijkheid nog niet geven, Minardi nu wel. Ik ben dan ook uitermate gretig om mijn ambitie om te zetten in actie!”, aldus de kersverse Minardi-piloot

Teambaas Paul Stoddart laat in een verklaring weten blij te zijn dat Doornbos het team komt versterken. “Hij heeft het laatste jaar absoluut bewezen dat hij snel genoeg is voor de Formule 1 en we zijn trots dat we hem de kans kunnen geven om zichzelf te bewijzen. Ik weet zeker dat hij uitstekend kan functioneren en hopelijk kunnen we nog meer steun uit Nederland krijgen. Het is namelijk voor het eerst dat er twee Nederlanders in één team rijden.”

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading