F1 Nieuws

Volledige uitslag | Red Bull-dominantie ten top, Verstappen op pole

Volledige uitslag | Red Bull-dominantie ten top, Verstappen op pole

6 april - 09:02
13

De kwalificatie voor de Grand Prix van Japan is een prooi gebleken voor Max Verstappen. De Nederlander bemachtigt voor de vierde keer op rij dit seizoen pole position en behoudt dus zijn 100% score in de kwalificaties van het huidige Formule 1-seizoen. Teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, staat op P2.

De eerste run in Q1 voor Verstappen was meteen goed. De Red Bull-coureur was vier tienden sneller dan Perez in de eerste run en stond meteen bovenaan de tijdenlijst. Na Q1 was Lance Stroll al klaar, want hij kwam niet verder dan de zestiende plek. Extra bijzonder omdat teamgenoot Fernando Alonso zijn wagen op de tweede plek van de tijdenlijst zette.

Ook in het eerste gedeelte van Q2 waren Verstappen en Perez verreweg de snelste van de grid. Leclerc nam de gok om niet meer naar buiten te gaan. Dit bleek succesvol, want de Ferrari-coureur ging door op P9. In de eerste run van Q3 was Verstappen de snelste, en ook in het derde gedeelte van de kwalificatie kwam niemand aan de tijd van de Red Bull-coureur.

Volledige uitslag kwalificatie voor de Grand Prix van Japan