Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Volledige uitslag | Verstappen veel sneller dan de concurrentie in Japan

Volledige uitslag | Verstappen veel sneller dan de concurrentie in Japan

6 april - 05:36
1

Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Japan als snelste afgesloten. Verstappen was ruim twee tienden sneller teamgenoot Sergio Perez. George Russell volgde het duo van Mercedes.

Het lijkt alles weg te hebben van een Verstappen-weekend in Japan. De Nederlander was in de eerste vrije training al de snelste en was dat opnieuw tijdens VT3. Dat Red Bull Racing goede papieren heeft voor de kwalificatie en de race bleek ook uit de tweede plek van Perez. De eerste niet-Red Bull-coureur volgt pas op meer dan drie tienden en is Russell.

Achter Russell staat Lewis Hamilton, met daarachter nog twee door Mercedes aangedreven coureurs. Fernando Alonso reed met het nieuwe updatepakket van Aston Martin naar P5 en Lando Norris stond na de sessie op P6.

De tegenvallers van de sessie waren de Ferrari-coureurs. Carlos Sainz eindigde als zevende op zes tienden van Verstappen. Voor Charles Leclerc was het nog lastiger. De Monegask kwam niet verder dan P10 op acht tienden van Verstappen.

Volledige uitslag van de derde vrije training in Japan