Voorbeschouwing Frankrijk met Jordan

[photo1]Jordan heeft goede herinneringen aan Magny-Cours. Het team won er de Franse GP van 1999 met Heinz-Harald Frentzen. Door een perfecte strategie en goed teamwork kon de Duitse coureur de zege pakken in de verregende wedstrijd. Voor dit jaar hoopt Jordan op een top tien kwalificatie positie die uitzicht kan bieden op een puntenfinish.

Gary Anderson, Race-Engineer: “Magny-Cours is een goede baan omdat het een paar snelle bochten heeft. En hoewel de chicanes veel van de auto en de coureur vergen zijn er weinig inhaalmogelijkheden. Er is er een aan het eind van het rechte stuk bij de Adelaide-hairpin, maar helaas komt die na een snelle bocht dus zelfs dat is nog een lastige inhaalplek. Dit zorgt ervoor dat de kwalificatie nog belangrijker wordt en daardoor meer spanning met zich meebrengt.”[photo2]

“Normaal gesproken is het erg warm in frankrijk hoewel er races zijn geweest waar de baan letterlijk blank stond van de regen. De kwalificatie is zoals eerder gezegd cruciaal en in de race moet je er met een goede pitstopstrategie er het beste van maken. Het is een korte pitstraat waardoor er meerdere stops gemaakt kunnen worden zonder al teveel tijd te verliezen. Ik verwacht dat het een warme race wordt dit jaar en dat de warme temperaturen het gripniveau beïnvloeden.”

Eddie Jordan: “Het is altijd een goed gevoel om terug te keren naar een circuit dat je succes heeft gebracht. Maar de aandacht is meer gericht op dit seizoen. We hebben op een haar na punten gemist in Silverstone en het is belangrijk voor ons om weer in de top zes te finishen. We weten dat we het kunnen, we moeten gewoon het beste pakket afleveren voor de omstandigheden op Zondag.”

[photo3]Giancarlo Fisichella: “Magny-Cours is een heel modern circuit met buitengewone veiligheid. Na onze sterke zevende plaats in Silverstone heeft het team zich heel erg ingespannen om de wagen nog competitiever te maken. Ik ben optimistisch over de prestatie van de wagen en de banden in deze race.”

Takuma Sato: “Ik heb nog nooit op dit circuit gereden. Ik ben van de winter wel hier geweest om samen met mijn engineer het circuit te bekijken. Ik verwacht dat we het warm krijgen dit weekeinde maar de EJ12 ziet er goed uit en we krijgen verdere verbeteringen van Honda dus ik zie het allemaal positief in.”

Loading